Hollanda


Bu fotoğrafın hikayesini en iyi fotoğrafta yer alanlardan; Yusuf ve eşi Beyhan Gönç bilir. Çocuklardan Ömer ve Belgin yaşları küçük olduğu için hatırlayamabilirler. Ortadaki ise Yusuf'un annesi Zeynep Gönç, Allah'ın rahmetine kavuştu. Bu fotoğrafın hikayesini onlardan alabilirsem, ben de buraya hemen dahil ederim. Tek bildiğim burasının Hollanda olduğudur.

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. Merhaba Recep Bey. Diğer blogunuza yorum yapamadım birsorun var sanırım.
    Nasılsınız iyimisiniz bir süredir yoksunuz yine, yok banamı uğramıyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mavi Tutku,
    Hoş gelmişiniz.

    Ziyaretinize ve yorumunuza çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sizden. Ben size uğradım ve yazılarınıza yorum bıraktığımı sanıyorum. Bu aralar bu google'de ve ona bağlı olarak bu Blogger'de bazı sorunlar olabiliyor sanırım. Şimdi tekrar bloğumun ayarlarını gözden geçireceğim. Her şey normaldi ama, böyle şeyler yaşanabiliyor demek ki!..

    Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahmetli Zeynep halam ruhun şad mekanın cennet olsun

      Sil
    2. Merhabalar Yücel Tünel, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Zeynep halanız ile birlikte kızlarından annem Gülsüm ve teyzem Vildan Orman'da vefat ettiler.

      Zeynep ebem sağlığında iken, bana Balkan savaşları sırasında "Bulgaristan'ın Köstence'den Türkiye'ye geldiklerini anlatırdı hep.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. Zeynep halam'ın annesi babannem zeyniş verim tünel Romanya köstenceden gelme ben duran tünel'in oğluyum

      Sil
    4. Merhabalar Yücel Tünel, Hoş Geldiniz.
      Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Zeynep ebem göç olayını anlatırken hep Bulgaristan (Köstence) derdi. Araştırdığım da Köstence'nin Romanya sınırları içinde kaldığını gördüm. Köstence konsolosluğu ile bir yazışma yaptım, ancak konsolosluğun oradaki eski Türklerle ilgili hiç bir çalışması olmamış. Demek sen Zeynep ebemin kardeşi Duran Tünel'in oğlusun. Duran dayımın bizde bir vesikalık fotoğrafı var. Bu blog sayfam da Zeyniş ebemin de bulunduğu bir fotoğraf karesi var. Şu anda blog başlığını hatırlamıyorum ama, sayfama bir arama eklentisi ilave edeyim, oradan sorgularsınız.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    5. Merhabalar Yücel Tünel.
      Blog sayfama bir arama modülü yerleştirdim. Oraya "Zeniş Garı" yazarsanız, Zeyniş ebemin fotoğrafıyla ilgili paylaşıma ulaşırsınız.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil

Size Geri Dönebilmek için, Yorumu Yazdığınız Yerin Sonuna; Elektronik Posta Adresinizi, ya da Adınızı ve Soyadınızı Eklemeyi Unutmayınız!