Kaman Çarşamba Pazarı

Daha önce paylaştığım Kaman'ın eski pazar yerinden görünümle ilgili fotoğrafın asıl sahibinin bize ulaşmasından sonra fotoğraf karesi ile ilgili en sağlıklı bilgileri sizlerle tekrar paylaşıyorum. Fotoğraf Dursun Ballı'nın oğlu Hakan Ballı'ya aittir. 

1977 yılında kareye yansıtılan bu fotoğrafta yer alan kamyonun üzerinde ayakta duran Dursun Ballı'dır.  O zamanki pazar yeri; bir yanı Kaman Lisesi, diğer yanı Endüstri Meslek Lisesi okul binalarına dayanan bugünkü Halk Eğitim Merkezinin olduğu yerde kuruluyordu. Pazar yerinin yola bakan kısmı Ömerhacılı caddesi üzerindeki  eski dispanser binasının önüdür. Arka planda görülen ev ise meşrubatçı Ömer Kayhan'a aittir. 

Sebze pazar yeri ile ilgili anlatılacak ve paylaşılacak o kadar çok ilginç hikayeler vardır ki, bunu ancak değerli Kaman'lı ziyaretçilerimiz yazblogcu@gmail.com elektrik posta adresine gönderirlerse, biz de gönderilen öyküleri değerlendirir ve bu blog sayfasında yayınlarız. Eski sebze pazar yeri ile ilgili bu kıymetli bilgileri bizlerle paylaşan Hakan Ballı'ya teşekkür ederiz. 

Kaynak: Fotoğraf Hakan Ballı'ya aittir.

Bu fotoğrafın telif hakkı Hakan BALLI'ya aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve herhangi bir sosyal medya platformunda yayınlanamaz!

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. recep bey hayırlı akşamlar.
    resme bakınca antalyanın eski fotoğrafları gözümde canlandı.
    birde şimdiki hali kıyas edince gülümsedim
    nerden nereye
    çook hoş paylaşım olmuş
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Ziyaretiniz ve o güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey bu resim bana ait resimde görülen sebze arabasının üzerindeki babam lütfen değiştirirseniz sevinirim

      Sil
    2. Merhabalar Hakan Ballı.
      Ziyaretiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Söz konusu fotoğraf karesi ile ilgili daha detaylı bilgiler gönderirseniz, gönderdiğiniz bilgiler burada yayına girer. Dikkat ederseniz fotoğrafın kaynak bilgilerinde sadece fotoğrafı bana gönderenin adı ve soyadı yazılıdır. Fotoğrafın kime ait olduğunu bilmediğimiz için o zaman bu bilgiye ver verememiştim. Talebiniz üzerine fotoğrafın size ait olduğuna yer verdim. Söz konusu fotoğrafın hangi yılda çekildiği ve fotoğrafta yer alan şahısların ad ve soyadları ile fotoğraf konumlarını da yazarsanız biz de burada yer veririz.
      Selam ve muhabbetlerimle.

      Sil
  3. Merhaba;
    Fotoğraf 1977 yılında çekildi...Kamyonun üzerinde Sebze satan Babam Dursun BALLI pazar yeri bugünkü Halk eğitim merkezinin olduğu yerde kuruluydu.Bir yanı Endüstri meslek lisesi Bir yanı kaman Lisesi Arka Planda görünen ev Pepsici Ömer KAYHAN a ait Pazar yerinin yola bakan kısmı eski dispanser binası ve ömerhacılı caddesi üzerinde...Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Hakan Ballı.
      Ziyaretiniz ve eski sebze pazarı fotoğraf karesi ile ilgili verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yorum içinde gönderdiğiniz bilgiler paylaşıma açılmıştır.
      Selam ve dualarımla.

      Sil

Size Geri Dönebilmek için, Yorumu Yazdığınız Yerin Sonuna; Elektronik Posta Adresinizi, ya da Adınızı ve Soyadınızı Eklemeyi Unutmayınız!