Op. Dr. Saim Urungu Maraş


Kaman’ın sevilen şahsiyetlerinden Ötüken Kitapevi sahibi Ramazan Maraş’ın oğlu ve Kültür eski Bakanı ve Kırşehir Baro Başkanı Avukat Gökhan Maraş’ın kardeşi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Saim Urungu Maraş, görev yaptığı Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde 27 Temmuz 2009 pazartesi günü saat:18:00 sularında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.


Acı haberin Kaman’a ulaşmasıyla birlikte baba ocağından yayılan feryat tüm ilçeyi gece yarısından itibaren hüzne boğdu. Ailesi tarafından naşı Elbistan’dan getirilen hemşerimiz Dr. Saim Urungu Maraş, 28 Temmuz 2009 Salı günü Çarşı Cami önünde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.


1970 yılında Kırşehir’in Kaman ilçesinde doğan Op.Dr.Saim Urungu Maraş; İlkokulu Kaman’da Ortaokulu Sakarya Akyazı’da ve liseyi Kaman’da bitirdi. 1997 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Siirt Şirvan Merkez Sağlık Ocağı ve EÜAŞ Hirfanlı HES İşletme Müdürlüğü’nde pratisyen hekim olarak çalıştı. 2003 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ihtisasını tamamlayarak Genel Cerrahi Uzmanı oldu. Kahta Devlet Hastanesi, Özel Kahta Uzmanlar Tıp Merkezi, Özel Pazarcık Ortadoğu Tıp Merkezi ve son olarak Özel Elbistan Tıp Merkezi’nde Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekim olarak çalışmıştır. Kutlu Sevda (1991), Sessizliğin Türküsü (1993) ve Güneşin Öbür Yüzü (2008) adlı üç adet şiir kitabı basılmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Op.Dr.Saim Urungu Maraş'a, yüce Allah rahmetiyle muamele eylesin. Yakınlarına, sevenlerine ve tüm Kaman halkına başsağlığı dilemekle birlikte ailesine ve yakınlarına da yüce Allah'tan sabr-ı cemil ihsan etmesini niyaz ederiz.


Tasa-Keder adına
Ne varsa bize gelir,
Bir sevginin uğruna
İki can dize gelir.

‘’Geliyorum’’ demeden
Bakarsın kaza gelir,
Teslim olur isyanım,
Kadere rıza gelir…


Saim Urungu MARAŞ


Yorum Gönder

0 Yorumlar