Hacı-Kuddusi-Atilla

Merhabalar.

İşte yine bir güne damgasını vurmuş ve zamana hükmederek, dönen dünyayı durdurmuş bir nostalji buluşmasına ev sahipliği yapan bir mekanın önündeyiz. Kimler mi var? Hemen söyleyim: Rahmetli terzi Kuddusi Demir ağabeyimiz var. Çoğunuz onu yakından tanır zaten. Kızılay caddesinin merdivenlerden aşağıya inen merdivenin başındaydı terzi dükkanı ve herkes rahmetliyi "Terzi Kuddusi" olarak tanırdı. Benim babam da terziydi ve ona da "Terzi Aziz" derlerdi. Terziler en zoru başaranlardır. Neden biliyor musunuz? Hiç iğne ile kuyu kazılır mı? İşte terziler hep iğne ile kuyu kazdılar. Dar-ı faniden dar-ı bekaya irtihal eden tüm terzilerimize Cenab-ı Hakk rahmetiyle muamele eylesin. 

Yine o taraflarda züccaciye ticareti yapan Hacı'yı hatırlarsınız. Sarıuşağı mahallesinde Keramettin Gök caddesi üzerinde evi olan "Topal Ahmet" diye tanıdığımız bir ayakkabı tamircisi vardı, Ahmet Karagöz. Bunlar Ankara'ya taşınmaya karar verdiklerinde evlerini satılığa çıkarmışlardı. İşte bu evi o zamanlar Hacı'nın babası satın almıştı. O zamanların iki katlı en güzel evlerinden biriydi. Bildiğim kadarıyla hala bu evin mülkiyeti Hacı'lardadır.

Kaman Ziraat Odasında memur olarak çalışan Atilla Köseoğlu'nu da tanırsınız. Hacıpınar mahallesinden Nazım Köseömür'ün oğludur. Bir ara Atilla, Ziraat Odasından ayrılarak İzmir'e taşınmıştı. İzmirde mütevazi küçük bir dükkanda lokanta çalıştırmıştı. İşlerini yoluna koyduktan sonra tekrar Kaman'a geldi ve şu anda yine Kaman'da ikamet ediyor. 

Mekana gelince, burası bir fotoğrafçı dükkanı ama kimin dükkanı açıkçası tam çıkaramadım. Şimdi düşünüyor ve hafızamı zorluyorum. Burası rahmetli Yaşar Çakıroğlu'nun (Fota Ar) dükkanı değil. Seyfi Yayla'nın (Foto Seyfi) dükkanı da olabilir, ama sanki burası yine rahmetlilerden Çağırkanlı Neşet ustanın oğlu Dilaver ve kardeşi Sayit Uçar 'ın (Foto Rekor) fotoğraf dükkanları gibi görünüyor. Yanılıyor da olabilirim. 

Kaman'dan bir nostalji paylaşımını da böylece tamamlamış olduk. Sağlıcakla ve esen kalın. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar