Enver Karagöz


Fotoğraf karesinde yer alan bizim meşhur Aşık Enver Karagöz'dür. Enver olmak bir ayrıcalıktır. Her kes Enver olamaz! Biz bile Enver olmak için birbirimizle yarışır ederdik. Enver'leşebilmek için onun meşhur kundura tamir dükkanına giderdik. Onun kundura tamir dükkanı hemen evlerinin bitişiğindeydi. 

Enver Karagöz'ü saza aşık eden bendim. Ona bir mandolin vermiştim. Arkadaşım Enver bu mandolin ile müziğe başlamıştı. Daha sonra bağlama çalmaya başlayarak derya deniz oldu bizim Enver.  Hem de bu işi öyle ilerletmişti ki, sazının tüm elektronik devrelerini bizzat kendi imal ederdi. Enver azimli, sabırlı ve işine inat bir insandı. Allah selamet versin. Şimdi Kaman'da ikamet etmekte ama, artık kundura tamirciliği ile uğraşmıyor.


Ve Aşık Enver arkadaşımız askere gitti. Acemi birliği Ankara Muhabere Okulunun Tls.Tb.Krp.Bl. erlerindendi. Vay Enver'im vay, esas askerlik askerden geldikten sonra başlayacaktı.


Enver Karagöz'ü nişanlı olduğu bir dönemde çekilmiş fotoğrafını görmektesiniz. Enver, bağlama işine o kadar hasta olmuştu ki, bağlamanın Aynştayn'ı diyebiliriz. Bu nedenle ona arkadaşları "Aşık" unvanını vermişlerdi. Kimse Enver diye hitap etmez, hep ona "aşık" diye hitap ederlerdi.


Ve nihayet arkadaşımız Aşık Enver'de evlenerek, bu dünyanın muradına erdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar