Stüdyo Gaye


Yıl 1978, o yıllarda kaman'da ikamet edip te Stüdyo Gaye'yi bilmeyeniz yoktur. Çünkü, 1978 yılından beri Kaman'da tek bant kayıt stüdyosu olarak, "Stüdyo Gaye" vardı. Bu bant kayıt stüdyosunun hikayesi öyle uzun ki, burada söz konusu hikayenin tamamını yazmak mümkün değil, ciltler dolusu roman olacak bir hikaye bu.

Karadeniz Ereğli Demir Çelik fabrikasında çalışan Hasan Hüseyin Altun. Fabrikadan çıkışını ve tazminatını alır ve baba ocağı olan Kırşehir ili Kaman' ilçesine gelir ve yerleşir. Kafasında oluşturduğu bant kayıt stüdyosunu Kaman'da kurmak ve hemşehrilerine burada kaliteli bir hizmet vermek ister. Fabrikadan aldığı tazminatı ile bant kayıt stüdyosunu, Ömerhacılı caddesinde bulunan ve mülkiyeti Safalara ait olan fotoğrafta görülen dükkanda kurar.

Dükkanın tabelasını da,  kardeşi Gürbüz yazmıştı. Aynı zaman da ağabeyi Hüseyin'e de yardım ederdi. İşler çok iyi gitmekteydi. 1978 yılında İbrahim Tatlıses  "Ayağında Kundura" , İzzet Altınmeşe "Esmerim", Ferdi Tayfur "Çeşme", Bülent Ersoy "Kumrular Gibi" türkü ve şarkılarıyla müzik dünyasının zirvesindedirler. İşler öyle yoğundur ki, elindeki mevcut cihazlarla bant kayıt siparişlerini zamanında müşterilerine  teslim edebilmek için gece gündüz çalışmak zorundadır. Nitekim de öyle oldu, geceleri kardeşi Gürbüz'de ona yardım ederek siparişleri yetiştirmeye çalışırdı.

Her ay Ankara'ya gider, müzik piyasasında tutulan müziklerle ilgili yeni çıkan "long_play" yani Türkçe karşılığıyla uzun çalar ve 45'lik plakları ile birlikte boş ve orijinal dolu bant kasetleri alır gelirdi. Dışarıya konulan küçük bir hoparlör ile de yeni parçalar seslendirilerek işin reklamı yapılırdı.

Uzun süre çalışan dükkan,  H.Hüseyin Altun'un Hırfanlı Barajı'nda tesviyeci olarak işe başlamasıyla  nihayet kapatıldı. Herkesin hafızasında Stüdyo Gaye olarak kalan bant kayıt stüdyosu da böylece tarih olmuştu...

Bu fotoğrafın telif hakkı Hasan Hüseyin Altun'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve herhangi bir sosyal medya platformunda yayınlanamaz!

Yorum Gönder

0 Yorumlar