Yılmaz-Recep-Nazır

26 Ağustos 2013 Pazartesi günü Yılmaz, Nazır ve Recep buluştular, yanlarına Nazır'ın oğlu Aykut'u da alarak, Nazır'ın Hamit yolu üzerindeki Yukarı Çiftlik köyünde bulunan ceviz bahçesine piknik yapmaya gittiler. Mevsim yaz, aylardan Ağustos ayı ve hava çok sıcak olduğu için cevizin gölgesine çöreklendiler. 

Fotoğraf karesine yansıyanları tanıtmak gerekirse, sağ baştaki şapkalı Yılmaz Dursun, onun yanındaki Nazır'ın oğlu Aykut Tekeli ve onun yanındaki de Nazır Tekeli'dir. Fotoğrafı ben (Recep Altun) çektiğim için karede yer almadım.




Yılmaz ile Nazır'ın arasındaki Recep Altun'dur. Nazır, Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olarak çalışmakta iken, emekliye ayrılmıştır. Recep ise, 2001 yılında Ankara'da bulunan Denizcilik Müsteşarlığına naklen atandı ve o da 2005 yılında emekliye ayrıldı. Nazır'ın, daha önce Ankara'da askeri bir kurumda sivil memur olarak çalışmakta iken, Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne nakil gelmesiyle başlayan çok güzel birliktelikleri olmuştur. 

Yılmaz Dursun Kaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde memur olarak çalışmakta iken, emekliye ayrılmıştır. 


Artık yavaş yavaş güneş batmak üzeredir.  Sohbet çok güzel ve derindir. Çünkü eski günler yad edilmektedir.


Yedik içtik, çok güzel bir piknik beraberliğimiz oldu. Artık bu fotoğraf kareleri de geçmişte kalan güzelliklere olan özlemin bir tesellisi olarak kalacaktır.


Üçümüzün beraberliği ne zaman başladı şu anda tam hatırlayamıyorum ama, Yılmaz Dursun ile olan beraberliğimiz benim İmam-Hatip Lisesine memur olarak atandığım 09 Mayıs 1977 tarihiyle başlamıştır. Birbirimize ne küstük, ne de darıldık. Hala arkadaşlığımız ve beraberliğimiz aynı güzellikte devam etmektedir.  


Nazır Tekeli hala sigarayı bırakmadı ve bırakacağa da hiç benzemiyor. Yılmaz Dursun ve Recep Altun sigarayı bıraktılar. 


İkindi güneşi, fotoğraf çekmenin en güzel vaktidir. Yılmaz Dursun, yerde oturamadığı için birazcık yüksekte kalması nedeniyle ikindi güneşini onun yüzüne tam düşüremedik. Bir de fotoğraf çekmek için kimseye eziyet edilemiyor. Bu iş, aynı sazını akort edene sabredemeyen dinleyicinin tepkisine benzer.



Artık güneşin minesi yavaş yavaş solmakta ve akşam yüzünü göstermeye başlamaktadır. 


Fotoğraf karelerini blog sayfasına yerleştirirken zamana göre sıralamadım ve karışık olarak yerleştirdim. 


Ağzında dişleri bile yoktu Nazır'ın. İkindi güneşinin zarafetiyle çok güzel bir görüntü yakaladığımı bildiğim için bu pozu hiç kaçırmadan hemen deklanşöre bastım. Gördüğünüz gibi, aman sigarayı elinden hiç bırakmıyor. Sigarayı çok içiyor. Sen de bırak artık diyoruz ama, nafile. Artık kim kimi terk edecekse, orasını zaman gösterecek. Cenab-ı Allah ömrün de ölümün de hayırlısını versin.


Aradan yıllar geçmiş olsa da güzel bir birlikteliğin devamını işaret eden bu bir araya gelişi ölümsüzleştirmek için, her zaman yanımda bulundurduğum fotoğraf makinesinin ne kadar işe yaradığını zaman gösterecektir.   

Tam boy bir fotoğraf karesi daha aldık ama, tabi fotoğrafı çekerken biraz daha bize yaklaşmış olsaydı daha güzel bir görüntü olacaktı. Yine de Aykut'un ellerine sağlık.

Kimin aklına gelirdi, bizlerin de bir gün yaşlanıp bu hale geleceğimiz. İşte zamanı çok iyi değerlendirmek ve boşa harcamamak gerekiyor. Hiç farkında olmadan bir de bakmışsın ki yaşlılık kapıya çöreklenmiş.


Aykut'a makineyi verdik ve üçümüzün bir fotoğrafını çekmesini rica ettik. O da bizi kırmadı ve ayaklarımızı kesmiş olsa da üst tarafımız için güzel bir anı objektife böyle yansıttı. 


Bu fotoğraf karesi de geçmişte kalan güzellikler arasına girecek ve bu güzelliklere duyulan özlem duygusunun depreştiğinde açıp bakarak hasret gidereceğiz.


Aradan yıllar geçti. Aynı memleketin ve yörenin çocukları olduğumuz için bir araya gelmemiz her zaman kolay olmuştur. Bu güzel birliktelikler artık mazide kalıp bize birer nostalji olarak geri dönecektir.


Daha piknik soframız hala ortada durmaktadır. Artık buradan ayrılırken toplayacağız. 


Nazır ve Yılmaz ikilisi derin bir sohbet içindeler. Geçmişte kalan güzellikleri hatırlamak ve tatlı bir bir sohbet halinde o günleri anmak, herhalde dünyanın var malına değerdir. 


Aykut'un çektiği bir diğer kare. Allah ömür verirse, bu fotoğraf karelerine bakıp geçmişte kalan güzellikleri yad edeceğiz. Cenab-ı Hakk, ümmet-i Muhammed ile birlikte hakkımızda hayırlısını versin. Bir başka birliktelikte daha buluşmak üzere hoşçakalın. Allah'a emanet olun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar