Lambalı Radyo



Fotoğraf  karesinde Philips marka, 1950'li yılların kısa, orta ve uzun dalga istasyonları olan lambalı bir radyo gereci görmektesiniz. Eskiler bilir; o zamanlar, memleketimizde sinema ve radyonun dışında başka bir sosyal eğlence aracı yoktu.  İnsanların tek eğlencesi yazlık ve kışlık sinema salonlarında filim izlemek ve evlerde radyo dinlemekti. 


Fotoğrafını gördüğünüz radyonun aynısından bizim de vardı. Ama ne yazık ki çocukluk dönemimizde bir arızası yüzünden pabucu dama atılan bu radyonun içindeki hoparlörünü aldıktan sonra parçalayarak geriye kalanını da çöpe atmıştık. Yıllardır internet üzerinden eski lambalı radyomuzun benzerini aradım ve bulduğum fotoğrafı anılarıyla birlikte sizlerle paylaşmak üzere bu blog sayfasını yazmaya başladım. 


Pazartesi günleri "Mikrofonda Tiyatro", diğer günler "Arkası Yarın", "Bir Roman, Bir Hikaye" gibi proğramlarını hiç kaçırmadan takip ettiğimiz çok güzel radyolu günlerimizdi. Bugün, o günlere göre sosyal medya araçları bakımından çok daha zengin olmakla birlikte, o günlerdeki radyolu günlerimizin yerini asla tutmadığını söyleyebilirim. 

Radyonun Arka Kapağı Açık Haldeki Görünümü.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Merhaba Recep Bey, Şu anda aynı marka bu radyonun benzeri evimin salonunda mevcut. Sevgili eşimin ailesinden aldım.

    Radyo programlarını bugünle kıyaslamışsınız... Dolayısıyla dünden bugüne hangi düzeyde olduğumuz, yani toplumsal gelişmişliğimiz(!) ortada... Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Tülay Öğretmenim, Hoş Geldiniz.
    Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve paylaşımla ilgili yaptığınız değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.
    Bu benim fazladan blog sayfalarımdan biri olmasına rağmen takibe almakla birlikte paylaştığım bloğa da hemen yorum yazmışsınız, çok memnun oldum. Çünkü, bu blog sayfam memleketime özel bir sayfa olup, 18 takipçiden yine en fazlası blog arkadaşlarımdır. Maalesef memleketten pek ziyaretçisi yoktur. Facebook ve Twitter denen illet platformlar, tüm insanları bloglardan uzaklaştırdı ve kendine çekti. Dolayısıyla da bu tür blog faaliyetleri itibardan düştü. Tekrar teşekkürlerimi sunarım. Selam ve dualarımla birlikte Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil

Size Geri Dönebilmek için, Yorumu Yazdığınız Yerin Sonuna; Elektronik Posta Adresinizi, ya da Adınızı ve Soyadınızı Eklemeyi Unutmayınız!