Rahmi Atay

Fotoğrafı Büyütmek İçin, Üzerine Tıklayınız.

İyi ki bu fotoğraf kareleri var. Olmasaydı biz bunca hatıratı nasıl gündeme taşıyacaktık? Bundan çok çok eski yıllara gidelim.

Henüz fotoğraf makinesinin icat edilmediği yıllara. O zamanlar insan portrelerini ancak fırçası, kalemi ve kabiliyeti olan ressamlar çiziyordu. Oysa şimdi taşıdığımız cep telefonlarında bile harika fotoğraflar çekebilen kameralar var. Yukarıdaki fotoğraf karesi de Nuh Nebi'den kalma asar-ı atika sınıfında bir fotoğraf karesidir.

Geçmişte kalan güzelliklere olan özlem duygularımız neden bu kadar baskın bir durumdadır? Çünkü, günümüzde artık ne o eski arkadaşlık, ne de o eski dostluklar vardır. O fotoğraf karesinde yer alan gençler, birbirlerinin gayretlerini ölümüne güden eski Kaman gençleridir. 

Bildiğim kadarıyla sol başta ve ayakta duran Rahmi Atay, Dar-ı Bekaya irtihal etmiştir. Cenab-ı Hakk rahmetiyle muamele eylesin. Hemen onun sağındaki H. Hüseyin Altun, onun sağındaki Başköylü Muzaffer Baran ve en sağdaki de Cipçi Haceli'nin oğlu Nejmettin Şahin'dir. Benden bu kadar. Yukarıdaki fotoğraf karesinin hatıralarını yad etmek isteyenler bu paylaşımın alt tarafındaki yorum editör penceresine tıklayarak yorum yazabilirler. Ama ben bu zamana kadar, yorum yazan bir kaç kişi haricinde kimse görmedim. Hadi bakalım eski Kaman gençleri, sizleri sayfamızı ziyarete ve bu asar-ı atika hakkında yorum yazmaya bekliyoruz.  

NOT: Fotoğraf Karesi 1960'lı yıllardan kalmadır. 

Bu fotoğrafın telif hakkı Hasan Hüseyin Altun'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve herhangi bir sosyal medya platformunda yayınlanamaz!

Yorum Gönder

0 Yorumlar