Kaman Kabir Ehli


Merhabalar Sayın Okuyucularım.
Tarihçesine baktığımızda blog faaliyetlerinin ilk defa 1993 yılında başladığını görebiliriz. Modern medya çağının yeni bir aşaması olduğu tartışılmayan internet siteleri ve bloglar; haberin ve çevresindeki tartışmanın geniş kitlelere ulaşmasında artık belirleyici rol oynamakta olduğunu görebiliyoruz.

Dolayısıyla bloglar bilgiyi kontrol etme gücüne sahip olan büyük medyayı da zorluyorlar. Bu sayede bilgi örtbas edilemiyor. Aslında burası teknolojinin demokrasiyle buluştuğu bir alemdir. Günümüzde bloglar ve internet siteleri dijital evrenin sunduğu özgürlük ortamını doyasıya kullanıyorlar. Ben de 2007 yılından beri internet üzerinden web sayfası ile başlayan blog çalışmalarımı, daha sonra blog ortamı sağlayan değişik platformlar üzerinden devam ettirdim. Şu anda biri MİLLİYET gazetesinin blog platformunda olmak üzere BLOGGER, WORDPRESS, FACEBOOK ve TUMBLR gibi blog platformlarında blog çalışmalarımı devam ettiriyorum.

Dünyanın dört bir köşesinden internete bağlanılsa da her toplumun blogları ve diğer sosyal medyayı kullanma biçimi birbirinden farklılık göstermektedir. Bu farklılığı teknolojiye olan aşinalık, ekonomik gelişmişlik, gelenekler, eğitim seviyesi, demokrasi karnesi, politik ve kültürel özellikler belirliyor. Kısacası her toplum dijital devrimi, kendi sosyo-kültürel özellikleriyle yaşıyor ve kullanıyor.   

Cumhuriyetimizin ilk kurulduğu yıllardan beri, toplumumuzun ekseriyetinin ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu için,  tüm aile bireyleri köy ve kasaba gibi küçük yerleşim birimlerinde ve bir arada olmak zorundaydılar. Şimdilerde ise kırsal yerleşim bölgelerinde zorunluluktan dolayı birkaç yaşlı ve emeklilerden başka kimsenin kalmadığını görüyoruz. Ülkemiz de gelişen dünya konjonktürüne ayak uydurmak zorunda kalmakla birlikte, yanlış uygulanan tarım ve hayvancılık politikaları yüzünden büyük bir kesim, doğup büyüdüğü yerleri terk ederek, şehirlere göç etmek zorunda bırakıldılar. 

Bütün bunları neden paylaştığıma gelince: Geçim mücadelesi yüzünden doğup büyüdüğü yerleri terk ederek gurbette olanlarımızın sayısı o kadar fazla ki, ne kadar olduğunu bilmiyorum ama, memleketimizde kalan nüfusu katladığını acıkça söyleyebilirim. Memleketten, eş, dost ve akrabalardan uzak kalmanın özlemini ve eksikliğini bir nebze gidermek amacıyla bu blog sayfasını açtım. 

Gurbette olan hemşehrilerimiz, vefat eden hemşehrilerimizin vefat duyurularını Kaman Belediyesinin web sitesinden öğrenebiliyorlar. Yine gurbette olan hemşehrilerimizin, dar-ı bekaya irtihal etmiş olan yakınlarının kabirlerini sanal ortamda ziyaret edip dua okuyabileceği bir kabir blog sayfası yapma fikrinden yola çıkarak, yukarıda fotoğrafını paylaştığım kabir blog sayfasını siz sevgili hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş durumdayım. Şu ana kadar; hem Cuma mahallesi, hem de Hacıpınar mahallesi mezarlıkları olmak üzere toplam:1460 mevtanın kabir fotoğraf ve bilgilerini blog sayfasına taşımakla birlikte çalışmalarım hala devam etmektedir. 

Arzu edenler, söz konusu siteye http://kabirehli.blogspot.com link adresinden ulaşabilirler. Google arama motorunun adres satırına "Kaman Kabir Ehli" yazarak arandığında da Google'nun ilk sayfanın ilk satırları arasında "Kaman Kabir Ehli" olarak yer alan linke tıklayarak kabir fotoğraf ve bilgilerini paylaştığım blog sayfasına ulaşabilirler. Gayret bizden, tevfik ve hidayet Allah'tandır.

Selam ve dualarımla.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar