İkinci Etap Toki İnşaatı

İhalesi T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı-TOKİ tarafından yapılan Kırşehir İli Kaman İlçesi Sarıuşağı Mahallesi 224 adet konut inşaatı yaklaşık 26.000 m² arsa alanı üzerine 36.000 m² inşaat alanı olarak inşa edilecektir. 

Tünel kalıp sistemi ile yapılacak konutların yükseklikleri zemin dahil dört kat olacak şekilde ve 58 adedi 2+1 ve 166 adedi ise 3+1 planında tasarlanmıştır. Bina mimarileri Kırşehir yöresinin geleneksel Türk evleri dikkate alınarak tasarlanmıştır ve cephe kaplamalarında zemin kat seviyesinde yöresel taş ve ahşap görünümlü kaplamalar kullanılacaktır. 

Dekoratif pencerelerin tasarımı da ayrıca öne çıkmaktadır. Projenin yüzde 70’i peyzaj alanı olup, çocuk oyun alanları, açık hava spor ve oturma alanları, yürüyüş yolları, koruluk alanlar ve açık otoparklar bulunmaktadır. Geniş peyzaj alanları ile bu proje, bölge halkının gün içerisinde vakit geçirebileceği, nitelikli sosyal çevre özelliği taşımaktadır. Projenin 2018 yılının sonunda bitirilmesi planlanmaktadır.


  Şirketin Proje İle İlgili Maket Fotoğrafı
  Şirketin Proje İle İlgili Maket Fotoğrafı
Şirketin Proje İle İlgili Maket Fotoğrafı


08 Ocak 2018 Tarihinde tarafımdan çekilen fotoğraf karesi

08 Ocak 2018 Tarihinde tarafımdan çekilen fotoğraf karesi.

08 Ocak 2018 Tarihinde tarafımdan çekilen fotoğraf karesi.

Bu fotoğraf karesini internetten aldım.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kırşehir’in Kaman İlçesi, Sarıuşağı Mahallesi’nde inşa edilecek 224 konutun ihalesi yapıldı. 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Söz konusu ihaleyi, Cihangir İnşaat Grubundan Eurocon İnşaat yatırım A.Ş. kazanmış olup, inşaat halihazırda %10 seviyesindedir. 

Bu fotoğraf karesini internetten aldım.

Yükseklikleri zemin+3 olan projedeki konutların 58’i 2+1 ve 166’sı ise 3+1 planında tasarlandı. Kırşehir yöresinin geleneksel Türk evleri dikkate alınarak hazırlanan projede cephe tasarımında zemin kat seviyesinde taş kaplamalar ve ahşap görünümlü kaplamalar kullanıldı. Dekoratif pencerelerin tasarımına önem verildi. Bölge halkının gün içerisinde vakit geçirebileceği, peyzajıyla ve sosyal donatıları ile birlikte, nitelikli sosyal çevre olarak planlandı.

Bu fotoğraf karesini internetten aldım.

TOKİ teklif aldığı ihaleleri normal şartlarda 2 hafta içinde tamamlıyor ve yer teslimini gerçekleştiriyor. İhaleyi kazanan firmanın bu tarihten sonra 500 gün, yani 17 ay süresi bulunuyor. Bir aksilik yaşanmadığı taktirde TOKİ Kırşehir Kaman Sarıuşağı Mahallesi Konutları’nın 2019 yılı başına yetiştirilmesi planlanıyor. İhale bedelinin 31.861.000,00 TL. olduğu tahmin ediliyor.

Bu fotoğraf karesini internetten aldım.

2+1 BRÜT 75 M2 ALT GELİR GRUBU DAİRELER BAŞVURU ŞARTLARI 
  1. T.C. vatandaşı olması.
  2. Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması. 
  3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması. 
  4. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı /kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç) olmaması.
  5. (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.) 
  6. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olarak uygulanmaktadır.).
  7. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir. 
  8. Vatandaşlarımızın yukarıdaki şartları karşılaması durumunda, 4.000,00 TL başvuru bedelini 11 Nisan - 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında T.C. Ziraat bankası Kaman Şubesine yatırarak başvuruda bulunabileceklerdir. 
3+1 BRÜT 110 M2 KONUTLARIN BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuracak vatandaşlarımız 6.000,00 TL başvuru bedelini 11 Nisan - 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası Kaman Şubesine yatırarak başvuruda bulunabileceklerdir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. TOKİ hakkında bilgi almak istiyorum kuralar nezaman teslim tarihi ne Zaman fiyatlar nezaman açıklanacak (hsnslm40@gmail.com) bilgi verirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Adsız, Hoş Geldiniz.
    Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.

    Burada yapılan dairelerin hepsinin sahibi var. Yani bu toki evleri talep sonucu inşa edilmiştir. Kuranın ne zaman çekileceği hakkında bir bilgim yoktur. 224 dairenin dışında fazlalık dairelerin olduğu söyleniyor. Ancak bu fazlalık daireler kimlere nasıl ve ne şekilde satılacağı konusunda bir bilgi yoktur. Ben de tüm bu bilgileri internetten aldım.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Size Geri Dönebilmek için, Yorumu Yazdığınız Yerin Sonuna; Elektronik Posta Adresinizi, ya da Adınızı ve Soyadınızı Eklemeyi Unutmayınız!