Toki Dairelerine Rağbet

 
İlçemiz Sarıuşağı mahallesi Kuşkalesi  mevkii üzerinde bulunan 3059 ada, 1 parsel nolu 9.229 m2 taşınmaz ile yine aynı mevkii üzerinde ki 3219 ada 1 parsel nolu 16.928 m2 taşınmaz  üzerine Toki tarafından Eurocon isimli firmaya ihale edilen ve yapımı %96 tamamlanan 224 adet dairenin hikayesini anlatmak üzere blog sayfamda yeni bir sayfa açtım. 
Önce söz konusu inşaatın uygulandığı coğrafyayı harita üzerinde göstererek işe başlamak istedim. Yukarıda görüntüsünü paylaştığım harita bilgisini internet üzerindeki Tapu Kadastro sitesinden aldım. Görüleceği üzere iki ayrı ada ve parselden oluşan taşınmazın toplam alanı:26.157 m2'dir.  

Projeye göre, 58 adedi B1 tipi 2+1 ve 166 adedi de C1 tipi 3+1 olmak üzere toplam:224 adet daire inşa edilmiştir. Bu iki parsel üzerine 12 blok planlanmış olup, 3 blok 2+1 dairelerden ve 9 blok da 3+1 dairelerden müteşekkildir. 

İlçemize bu projenin yapılması işi, Talep Organizasyonu marifetiyle gerçekleştirilmiştir. Talep Organizasyonu Nedir?: Nüfusu 40.000 ve altında olan ilçe ve beldelerin konut ihtiyacının karşılanması ve örnek toplu konut projeleri geliştirilmesi amacıyla yerel yönetimlerin ve kamu idarelerinin (Valilik/Belediye/Kaymakamlık) önereceği arsalar üzerinde TOKİ tarafından talep organizasyonu yöntemi ile toplu konut uygulaması yapılmaktadır.

Bu tür projeler için, hazırlanan anket formu istekli vatandaşlara dağıtılır ve toplanan bu anket formlarının değerlendirilmesi sonucu işlemler başlatılır.
Alınan anket sonuçlarına göre inşa edilecek dairelerin alanları, tipleri, fiyatları ve başvuru bedelleri ile ilgili "Talep Tahmini Konut Fiyat Tablosu" çıkarılır.

Talep organizasyonu kapsamında inşa edilecek daireler, genellikle alt gelir grubuna yönelik B1 tipi 2+1 ve orta gelir grubuna yönelik de C1 tipi 3+1 şeklinde planlanmaktadır. Hal böyle olunca da alt gelir grubuna yönelik inşa edilecek dairelerden almak isteyen vatandaşların durumları aşağıda belirlenen şartları taşımaları gerekmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar