Karakütük

Fotoğrafı orijial görmek için üzerine tıklayın.
Kırşehir ili Kaman ilçesi Yukarı Çiftlik köyü sınırları içinde davarlarını otlatan Karakütük'lü bir ailenin çocuklarını karakaçanları ile birlikte görmektesiniz. Biraz ileride sol tarafta bentli ve yalaklı bir çeşme var. Çeşmenin ilerisinde de Yukarıçiftlik köyünden Nazır Tekeli'ye ait bir ceviz bahçesi vardır. Güneş, yavaş yavaş enginde minesini soldurmak üzeredir. Karakaçanın gölgesinden batan güneşin ufkun neresinde olduğunu tahmin edebilirsiniz. 

Davarcılık işte böyle zor bir uğraş. Sabır ve tahammül istiyor. Dayanma gücü istiyor. Gece gündüz sürekli davarları otlatmak kolay bir iş değildir. Davar çobanlığı yapanlar bunun zorluğunu çok iyi bilirler. 

Profesyonel bir fotoğraf makinası olmadığı için fotoğraf ancak bu kadar net çekilebildi. Fotoğrafın üzerine tıklayarak fotoğraf karesini orijinal büyüklüğünde inceleyebilirsiniz.

NOT: Mollaosmanlar, Kırşehir'in Kaman ilçesine 13 km. mesafede kurulu, iki mahalleden oluşan bir bir Türkmen köyüdür. Köye 3 km mesafede batı yönünde Karakütük mahallesi bulunur. İki köy Mollaosmanlar adıyla bir muhtarlığa bağlıdır. Köyün yaklaşık 200 yıllık bir tarihi vardır. Karakütük mahallesi ise, Mollaosmanlar köyüne göre daha yeni bir yerleşim alanıdır. Karakütük mahallesi 1850'lerde Sivas'ın Gürün ilçesinden göç eden Türkmenlerin kurduğu bir yerleşim alanıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar